A főnököm jobb keze

A munkahelyünkön egy folyamatos stresszes helyzetben kell helyt állnunk, főleg abban az esetben, ha az ember egy nagyvállalati vezető személyi titkárjaként végzi a munkáját nap, mint nap. Ebben a feladatkörben ugyanis nem csak a vállalat működése során fellépő napi feladatok megoldását, a napi ütemterv megtervezését és annak véghezvitelét, elemzések készítését, meetingek szervezését és még ezer hasonló dolgot kell megoldanunk, bizony nagyon fontos a vezető beosztású személy, a főnökünk lelki állapota is. Számtalan olyan dologban tudunk ezen a munkakörön belül segíteni, ami közvetlenül nem a vállalati feladatokhoz kapcsolódik, hanem inkább magánjellegű, a vezető magánéletéhez tartozik tulajdonképp, de segítségünkkel mégis megoldja a munka hatékony megoldását és gördülékeny levezetését a napnak. Hiszen, ha a vezető feszült nem tud jól teljesíteni. Ha nyugodt annál hatékonyabb a munkája és annál könnyebb a mi munkánk.

Például, amikor nem is olyan régen összetört a főnököm telefonja, és ő emiatt nyilván hatalmas pánikba esett, hiszen vezetőként a folyamatos elérhetősége megszűnt, és ráadásul rengeteg fontos adat és információ a telefonon volt. Rengeteg név és elérhetőség, telefonszámok, emailek, képek és persze olyan adatok, amik pótolhatatlanok, és nagyon nagy kárt okozna, ha mondjuk egy szervízben rossz kezekbe kerülne és illetéktelen emberek használnák fel azt akár a cég ellen.

Ennek tükrében és legfőbb feladatomnak éreztem, hogy nagyon gyorsan rátaláljak egy olyan xiaomi szervíz csapatra, akik nem csak jól, hanem tökéletesen dolgoznak, emellett kiemelkedően megbízhatók és maximális szinten feddhetetlenek. Tudtam már a feladatnak nekilátva, hogy ez egy nagyon nem könnyű feladat és hatalmas felelősséggel is jár, de egy személyi titkár mi mást tehet, mint bízik a jó gondviselésben és megoldja ezeket a feladatokat is a legjobb tudomása szerint. Rengeteg ismerősöm van, és elkedztem őket kérdezgetni az általuk ismert és választott szervizekkel kapcsolatban. Rengeteg  közülük az iszereles csapatát ajánlotta, és nekem nem is kellett ennél több, fel is kerestem őket.  Azt mondták elég sokan az ismerősök közül, hogy hihetetlen jól és megbízható módon dolgozik ez a kis csapat. Az egyik ismerősöm már két éve csak hozzájuk jár és még sosem csalódott bennük. Hála a jó égnek nekem sem kellett.

Az egyik online egyeztetés ideje alatt a törött készülékkel meglátogattam az iszerelest, és ők hihetetlen gyorsan, precízen és maximális szakmai hozzáértéssel kicserélték a kijelzőt. Hatalmas öröm volt látni a főnököm csodálkozó és egyben örömteli tekintetét, amikor látta, hogy meg van csináltatva a telefonja. Nem csak hogy nem nyomta tovább a kérdés a vállát és nem hogy nem keleltt döntést hoznia, hanem azt mondta, hogy olyan érzés volt számára, mintha meg sem történt volna a baj. Hihetetlen jó érzés ez a fajta szabadság a munkán belül. Tudom, hogy van aki lenézi a személyi titkárok feladatát, de egy ilyen munkakör annak minden valódiságával együtt hatalmas örömöket és sikereket tud okozni a feladat vállalójának, és nem kevesebb sikerrel kecsegtet a közös munka mint bármelyik üzleti partnerrel a vezető tekintetében sem. Fontos munkakör tehát, amit azt gondolom, hogy egy jó vezető nagyon meg is becsül.