Miért kellene a sebészeti beavatkozás?

Néha embernek eszébe jut az a végsőnek tűnő megoldás, hogy sebészkés alá feküdjön szépészeti és egyéb esztétikai okok miatt. Ez a megoldás azonban a legkevesebb esetben a valóban jó megoldás. Gondold át a lehetőségeidet, mielőtt nekivágsz egy ilyen volumenű változtatásnak.

Az első és legfontosabb tényező ilyen esetekben, hogy nem mindenki számol azzal, hogy az arca, a teste ténylegesen más lesz egy műtét után. Ez egy megfontolandó következmény, sőt, lehet, hogy nem is olyan eredményt kapsz, amire vágytál.

Persze a változtatás mértéke és láthatósága eltérő: egy mellnagyobbítást például mindenki észre fog venni. Ha ilyen nagy változtatásra készülsz, gondold át alaposan azt is, hogy ezt hogyan tálalod a környezetednek, hogyan kezeled a reakciókat, mert bizony ilyenkor el kell viselni a környezeted visszajelzéseit, amik lehetnek hidegek-melegek is.

Ha nem ekkora változást szeretnél, de például az arcodon több ráncot látsz, mint amit szeretnél, az ajkaidat tartod túl vékonynak, vagy az orrodat túl nagynak, akkor sem kell rögtön eszeveszetten rohanni a plasztikai sebészetre. Gondold át, hogy magadnak, vagy másoknak, esetleg trendeknek akarsz-e ezzel megfelelni. Utóbbiak miatt semmiképp se gondolkozz ilyen beavatkozáson, mert az emberek és a divat változnak, te viszont a műtétet nem tudod visszacsinálni.

Ha a ráncaidat vagy az arcbőröd tartod problémásnak, egyszerűen csak térj be egy szépségszalonba és a kozmetikus segítségével válasszátok ki a neked megfelelő kezelést és hagyd meg a Hollywood-i sztároknak a botoxot és az egyéb méregdrága eljárásokat.

A tested természetesen a tiéd, azt teszel vele, amit jónak látsz, de ne feledd, hogy az adottságaidból is ki tudod hozni a legjobbat, pláne, ha a belső szépségre is koncentrálsz.