Ne hátrálj meg!

Amikor úgy döntöttem, hogy céget alapítok, és az agrár szektorban szeretnék tevékenykedni, ráadásul jól és jó munkatársakkal, minőségi munkát és minőségi termékeket biztosítva, akkor rengeteg ember negatív véleményét hallgathattam végig. Mind egytől egyig elmondták, hogy ez a szektor szinte élhetetlen, nagyjából lehetetlen jól csinálni, nem éri meg termelni mert rossz áron lehet csak eladni a terményt és még sorolhatnám. Persze én erre fel voltam készülve, mert ha valamit tudok az az, hogy az ember, ha vállalkozónak áll, hihetetlen sok türelem és kitartás szükségeltetik. A feleségem nekem a legnagyobb támaszom. Vele mindent meg tudok beszélni, mindenben tökéletes véleményt ad számomra. Tökéletes kritikát kapok tőle mindig, negatív és pozitív tekintetben egyaránt.

Hogyha ő azt mondja nekem, hogy valamit nem javasol, valamit nem jól csinálok vagy valamivel kapcsolatban nem vagyok elég óvatos, körültekintő, részletes, akkor biztos, hogy le kell ülnöm és végig kell gondolnom a tervemet, a megvalósítást és a jövőt. De másra nem igazán hallgatok – persze egy-két tehetséges és okos üzleti szakember és partner mellett. Azt gondolom, hogy mindenkinek bátornak kell lennie és bele kell vágnia az álmai megvalósításába, amit nem adnak ingyen. Kemény munka, visszaesések, akár kudarcok, újrakezdés és nehéz időszakok árán adnak egy-egy jól megvalósított álmot. Én ezt tudtam, és végig is csináltam.

Hála a jó égnek, ma már ott tartunk, hogy a cég a hatalmas útnak, amit eddig végig járt, a legmagasabb pontján áll, és jelenleg elérte a legnagyobb fejlődést. Nyertes pályázatot tudhatunk magunknak, aminek eredményeképp gépparkunkba nem más került a közelmúltban, mint egy solis traktor. Ez nem valósulhatott volna meg akkor, ha akár az első, akár a harmadik, vagy a huszonötödik negatív jóslatot komolyan vettem volna, vagy megrémültem volna az első sikertelen üzletkötés vagy fejlesztési terv után. Mindenkinek azt javaslom, hogy álljon bele az álmai megvalósításába, és keresgéljen legalább annyira jó partnereket, mint mondjuk az Odisys, akiktől a legutóbb beszereztük ezt a Solis csodát, mert akkor biztosan jó útra fut a tevékenység, és hatalmas magaslatokba tudja emelni a vállalatát és egyben az álmait is.