Szükség van segítségre, hogy minden sínen menjen

Nem is olyan régen úgy döntöttem, hogy mindazt, amit tanultam közel öt évig, és amiben már több mint tizenöt éve dolgozom, szeretném saját vállalkozás keretei között végezni. Tudtam, hogy nem lesz egy egyszerű feladat, és hogy nagyon sokat kell majd dolgoznom azért, hogy minden tökéletesen sínen legyen és én is be tudjak szállni a mindennapi szolgáltatási feladatok megoldásába, de szerettem volna már a saját berkeimen belül, a saját igényemnek megfelelően végezni a tevékenységet. Egyre több olyan problémás teljesítést hajtottunk végre vezetői utasításra, amellyel bár elvégeztük a munkát, a minőség éppen elfogadható lett, de nem a tökéletes és maximális profizmussal kivitelezett munkát kapta tőlünk az ügyfél, amit eddig megszoktunk. Nekem ezzel morális problémám is volt és rossz érzéssel is töltött el, hogy mindazt, amiért ilyen sokat szenvedtem, amit éveken át szívtam magamba, nem adhatom át a munkámon keresztül az ügyfélnek, mert sokkal gyorsabban és egyszerűbben kívánják megoldani a feladatot a vezetőim, mivel akkor több ügyfelet tudunk kiszolgálni egy hónapban vagy akár egy héten. Vagyis elmondhatom, hogy a mennyiség a minőség rovására ment. Ezt én szerettem volna vissza változtatni, de hatalmas elutasítást kaptam a főnökségtől. Ekkor döntöttem úgy, hogy kiválok és saját vállalkozást nyitok.

Feleségem mindenben segítségemre volt. Nélküle nem is vágtam volna bele, hiszen én dolgozni szeretek, a vállalkozás vezetésének folyamatában nem is vagyok olyan jó és nem is szeretem csinálni, de látom, hogy szükséges. Biztosított róla, hogy mindenben segít, de láttam, hogy még így is nagyon sok dolgom van napi szinten, ami egyszerűen elvesz a munkától. Elkezdtem tehát pár olyan szolgáltatót keresni, aki ezekből a terhekből levesz a vállamról, amit a feleségem sem tud megoldani, mert nem ért hozzá, vagy épp annyira szorosan kapcsolódik a szakmai feladatokhoz.

A munkavédelem területével kicsit meggyűlt a bajom. Szerettem volna ugyanis olyan szolgáltatót találni erre, akiben maximális szinten megbízhatok, hiszen szükség van jó kockázatértékelésre és akciótervekre, védelmi szabályokra is, mert sokszor a tetőn dolgozunk, vagy épp veszélyesebb anyagokat használunk. Hosszasan kellett egy olyan szolgáltatót keresnem, aki nem csak sablon dokumentumokat dugott az orrom alá, hanem szakmailag normálisan összerakott terveket csinál számomra. Szerencsére rátaláltam a https://activesafety.hu/ oldalra, ahol csodálatos szolgáltatóra találtam és azóta is töretlen dolgozunk együtt azt gondolom még jó hosszú ideig.