A tökéletes választás a minőség kulcsa

Ha egy esküvőről beszélünk az első dolog ami eszünkbe jut, hogy az élet egyik legnagyobb fordulópontja, a nap, amelyet boldogság, öröm, meghatottság és a buli hangulata leng körül. Mindenki egy tökéletes napként képzeli el azt, amikor egyszer s visszavonhatatlanul összefonja életét párjával. Ahonnan a megnevezés már egyértelműen férjem és feleségem lesz, s nem kérdés, hogy életünk a végtelenségig egy úton halad tovább, közös célokkal, reményekkel, és persze feladatokkal és teendőkkel egyaránt.

Éppen ezért azt gondolom mindenki számára nagyon fontos, hogy a nagy nap ami tökéletes és felhőtlenül boldog, úgy legyen megörökítve, hogy amikor visszanézzük a képeket és a videót szinte ugyanott érezhessük magunkat. Azt gondolhatjuk jelen pillanatban, hogy ez nem annyira hangsúlyos pont. Kell a jó zene, szép díszlet, a vőfély, aki hangulatot teremt és koordinál, és persze kellenek jó képek és fotók, de ezek jelenleg eltörpülnek a többi fontossága mellett, hiszen emlékeinkben még elevenen él esküvőnk öröme, hangulata, pillanatai.

Gondoljunk csak bele azonban, hogy ha 10-20 év múlva visszatekintünk a kimondott igenek napjára, mennyire fogunk emlékezni? Mennyire lesz fontos számunkra, hogy az a megható, vagy épp vicces pillanat, az eskü pillanata, a gyűrűk egymás ujjára húzásának képe megelevenedjen szemünk előtt. Ekkor már eltörpül minden más csak az lesz a fontos, amit megörökített számunkra az esküvői fotós. Ilyen tekintetben tehát már ő is kulcsfigurává válik. Fontossá válik, hogy milyen pillanatokat örökített meg, mennyire adja át az események hangulatát a készített képanyag és a videó.

Ilyen tekintetben tehát már egyáltalán nem elvesztegetett idő és energia, forrás, amit egy jó esküvői fotós felkutatására és szerződtetésére szánunk. Azt is mondhatnánk, hogy innen nézve talán a legfontosabb személlyé válik. Nem beszélve arról, hogy tökéletes munkát és képeket akkor tud végezni a szakember is, ha megtalálja a közös hangot a párral, akik így feszélyezettség és rossz érzések nélkül, szabadon és önfeledten tudják eltölteni nagy napjukat. A fotós nincs útjukban, konstruktív ötleteket tud adni számukra, segít az irányításban és összedolgozik a vőféllyel, személyeségükhöz passzoló képeket és anyagot állít össze, amit aztán évek múltán elővéve, a gyerekek, unokák számára mutogatva újra könny szökik szemükbe és újra átélik életük fordulópontjának érzéseit és hangulatát.