Ételfotózás adalékanyagok nélkül

Ha belegondolunk abba az étel reklámba, amit legutoljára nézegettünk egy újságban, vagy épp láttunk a tévében biztosan összefut a nyál a szánkban. Egyszerűen érezzük az illatokat, az ízeket. Ha az ember nem éhes is azzá válik, és rövid időn belül, ha szereti a reklámozott ételt, biztosan fog rendelni vagy készíteni, mert a reklámok világa már csak így hat ránk. Nagymértékben befolyásolnak bennünket ez tény. De biztosan mindig fair eszközökkel?

Ebben már vitatkozhatunk. Számtalan olyan tényről hallani, ahol számos adalékanyagot használnak egy-egy tökéletes fotó elkészítéséhez például az ételfotózás területén. Hallani lehet bizony borotvahabról a kávé tetején, műanyag tésztáról és húsokról, de még számtalan olyan adalékanyagról, amelyet az ember nem gondolna, miközben nézi azt a képet. De valóban szükség van ezekre? Valóban csak ilyen eszközökkel lehet egy tökéletes képet készíteni a kívánt ételről?

Nyilván itt szolgáltatója válogatja a választ. Bizonyos tény, hogy a szolgáltatók manapság próbálnak a tökéletes irányába elmenni a képeket illetően, hiszen a megrendelő igénye, hogy az a kép bizony felkeltse a fogyasztóban a termék iránti vágyat.

De nem gondolom, hogy ezt csak ilyen eszközökkel lehet elérni. Tény, hogy sokkal gyorsabb, egyszerűbb és biztosabb út műanyagból készített ételeket fotózni. Vagy például borotvahabos kávét fotózgatni. Ezekben az esetekben a hibázás lehetősége szinte nulla a termék állagát és kinézetét tekintve. De biztos vagyok benne, hogy lehet ezek nélkül is tökéletes, íncsiklandozó képeket készíteni, csak megfelelő rutin, türelem, szakértelem és tudás szükségeltetik hozzá. Én személy szerint azt gondolom, hogy megéri olyan szolgáltatót keresni, aki vállalni tudja, hogy az elkészített ételek, italok esetében csalás nélkül is tökéletes képeket készít számunkra. Ebben az esetben ugyanis biztosan nem kell majd vitatkoznunk a vendéggel miért nem úgy néz ki a szervírozott étel, mint a képeken az étlapon. Azt gondolom jobb ezeket a kínos jeleneteket merőben elkerülni.