Hirtelen és váratlan helyzet

Én már közel öt éve hogy felkerültem Budapest egyik legszebb és általam legjobban szeretett kerületébe, a kilencedik kerület egy szuper utcájába, ahol egy egész kis lakást béreltem önállóan, és azt kell mondjam, hogy hihetetlen jól voltam. Szerettem ott lakni, azt gondoltam, hogy amíg csak lehet, nem fogok mozdulni abból a kis és kedves, aranyos lakásból. Sajnos még nem találtam meg azt a férfit, akivel össze tudnám kötni az életem, így pedig egyedül tökéletes volt a maga harminc négyzetméterével. Nem is olyan régen azonban a tulaj arról tájékoztatott, hogy mivel a vírus helyzetben nagyon megszorult a család anyagilag, így muszáj eladnia az ingatlant, és mivel nem rendelkezem elég önerővel hogy hitelt vegyek fel, sajnos nem tudom megvenni, és nem is igazán vagyok benne biztos, hogy hosszú távon jó döntésnek bizonyulna számomra, így új kiadó ingatlan után kell néznem.

A választás viszont nem könnyű, és bizony akkor finoman fogalmaztam. Rengeteg beszélgetésen vagyok már túl és sok ingatlant is megtekintettem már, de egyik sem nyerte el a tetszésemet, ráadásul azzal kellett szembesülnöm már több ízben is, hogy manipulálnak a képekkel és a hirdetésekkel, és sajnos nem a valóságnak megfelelő anyagot látja a neten az ember. Arról pedig nem is beszélve, hogy hihetetlen magasságba szöktek sajnos az árak.

Éppen ezért, végső elkeseredésemben már nem csak kiadó lakások, hanem kiadó szobák kapcsán is nézelődni kezdtem, és így találtam rá a kiadoszobabudapest.hu csapatára, ahol tökéletes ajánlatokat találtam, hiszen rengeteg gyönyörű ajánlatuk volt, számtalan kiadó szoba budapest területén.

Fel is vettem velük a kapcsolatot, és sikerült is választanom egy tökéletes szobát magamnak, ami elég tágas, hogy elegendő legyen, és az ott lakó két emberrel már az első találkozásra szimpatikusak voltunk egymásnak. Azt gondolom, hogy az ember hozzáállásán nagyon sok múlik, és bár én sem gondoltam, hogy hamarosan el kell költöznöm a szeretett kis lakásból, mint ahogyan azt sem, hogy albérlet helyett egy kiadó szoba lesz majd a választott lehetőség, ami anyagilag is könnyebb helyzetbe hoz egy időre, de hihetetlen jól jártam, hiszen egy szimpatikus és kedves kis közösségbe kerülök be, nem kell egyedül laknom, de kellő nyugalmat és magányt biztosít a saját szoba, így összességében bár még mindig nagyon sajnálom az előző kis lakást, azt gondolom, hogy jót fog tenni nekem ez a változás és az új hely.