A citrom a család új kedvence

Nem is olyan régen rátaláltam egy olyan világra, ami mindig is vonzott, de sosem volt sem lehetőségem sem pedig időm arra, hogy bővítsem a témában a tudásomat és ki tudjam próbálni magam a természetgyógyászat bizonyos részeiben. Persze olvasgattam számtalan dologról, köztük az illóolaj jótékony hatásáról is, de sosem gondoltam volna, hogy ma már ennyire tiszta és jó minőségű illóolajak vannak a piacon, és azt sem gondoltam volna sosem, hogy a gyerekek ennyire meg tudnak szeretni egy – egy ilyen illatot vagy lehetőséget. Nem olyan régen ugyanis úgy döntöttem, hogy egy kicsit felfrissítem a lakás illatát, de nem akartam mesterséges illatokat használni, ezért az illóolaj segítségéhez nyúltam, és egy nagyon kellemes citrom illatot párologtattam a lakásban.

Nem is gondoltam bele, hogy a kislányomnak tetszeni fog-e, vagy lesz-e még hatása amikor hazaérnek az óvodából az apjával, de aztán azt tapasztaltam, hogy nem hogy nem zavarja a friss citrom illóolaj párologtatás, hanem egyenesen tetszeni kezdett neki. Kérdezgette, hogy milyen illat van, és eddig miért nem volt ilyen illat a lakásban. Én pedig türelmesen elmagyaráztam neki mindent és megmutattam neki szinte az összes olaj illatát, kivéve persze ami a gyerekeknek nem ajánlott. A borsmenta és egy – két illat ugyanis nem tenne nekik jót.

Onnantól kezdve folyamatosan használtuk a citrom illatát otthon, és azt tapasztaltuk, hogy bár a lányunk nem szeret utazni, és nagyon sokszor meg is gyűlt a máshol való éjszakázással a bajunk, a nyaralás során, hogy ha citrom illatot párologtattam, akkor közölte, hogy otthon illat van, és megnyugodott. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen dolgokra is lehet az illatok világát használni. Persze teljesen logikus így utólag belegondolva, ám ha nem kezdte volna el kérni a folyamatos citrom illatot otthon, biztosan nem jöttünk volna rá, hogy a citrom illattal nyugalmat és otthon érzetet tudunk teremteni számára. Mindenkinek csak javasolni tudom hogy használja az illatok világát a gyerekek esetében is. Rengeteg dolgot lehet ugyanis elérni vele.