Kell-e a gyereknek mobil?

Nos, ez a téma nem ennyire egyszerű. Manapság mindenkinek van mobiltelefonja. Ki telefonálásra, ki szórakozásra használja. A legtöbben a mai társadalomban nem rendeltetésszerűen használják, hanem fotókat készítenek, szörfölnek az interneten.

Lehet természetesen hasznos is, amennyiben van egy távoli városban, országban élő rokon, barát, akivel csak így tudjuk a kapcsolatot tartani. Azonban nagyon megosztja a szülőket az a kérdés, hogy vajon iskolás, vagy akár óvodás gyereknek szüksége van-e mobilra. Ha elhúzódik a korrepetálás, vagy épp hamar ér véget a tanítás, nagyon hasznos, ha tudunk róla, hiszen mi is úgy tervezzük a napunkat.

Ha a gyerek rossz jegyet hoz, tudjuk inspirálni, ösztönözni arra, hogy csak akkor kapja vissza a készüléket, ha kijavítja a rossz jegyet. Abban viszont nagyon sok szülő egyetért azok közül, akik támogatják a mobilhasználatot a gyermekek körében, hogy semmiképp sem szükséges prémiumkategóriás telefon, még akkor sem, ha az iskolában ettől lesz menő a gyerek. Ha tudja a legalapvetőbb alkalmazásokat kezelni, az már elegendő lehet arra, hogy bármikor elérjük a gyermekünket, és ellenőrizhetjük, hogy minden rendben van-e vele, vagy akár ő is haza tud szólni, ha segítségre van szüksége. Ha elromlik a készülék, mobiltelefon szervízbe visszük. Ebben is esetben is olyan szervízt kell választani, ahol nagyon rövid határidővel szakszerű javítást kapunk.